Snickerskakor

1 burk jordnötssmör (ca 350g)
2 dl sirap
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
5-6 dl cornflakes, krossade
1 dl kokos
1 dl hackade jordnötter
200 g mjölkchoklad

Tillagning

Blanda jordnöttsmör, sirap, socker och vaniljsocker i en kastrull. Värm upp på svag värme och låt ingridienserna koka ihop.

Rör sedan ner krossad cornflakes, kokos och jordnötter.

Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper, platta ut massan till den blir ca 2 cm hög.

Smält chokladen och fördela den över kakan. Låt den sedan stelna.

Skär sedan kakan i bitar om 2*2 cm.

Ställ dem sedan i kylen 10 minuter före servering, ska de inte serveras direkt går de att frysa in.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

saradanielsson.blogg.se

"Jag är en vacker, genomklok och lagom tjock kvinna i mina bästa år."

RSS 2.0